Nieuws

Prinsjesdag | plannen, maatregelen en voorspellingen voor de (hoor)zorg 2021

Op 15 september presenteerde Koning Willem Alexander het regeringsbeleid voor 2021 en zoals op vele gebeurtenissen dit jaar heeft het Coronavirus ook op de plannen, maatregelen en voorspellingen voor het komende jaar een stempel gedrukt.  Voor veel van deze plannen geldt dan ook een slag om de arm in verband met de onvoorspelbaarheid van het Coronavirus en de gevolgen daarvan. We zetten in ieder geval de belangrijkste punten en plannen op gebied van zorg en hoorzorg op een rij.

Lees meer

Veiligheid op reis | Hoorexpert biedt een compacte travelset hoorhulpmiddelen

Hoorhulpmiddelen bieden bij specifieke gelegenheden extra ondersteuning. Er zijn tal van opties die u kunt toepassen om uw thuissituatie aangenamer en vooral ook veiliger te maken door geen akoestische signalen, zoals een deurbel, wekker of brandalarm, te missen. Maar hoe doet u dat op reis of als u een nachtje in een hotel of bij familie of vrienden verblijft?

Lees meer

Balance Awareness Week | Evenwicht en het gehoor

Tijdens de internationale Balance Awareness Week, van 13 tot 19 september 2020, wordt aandacht gevraagd voor (h)erkenning van zowel de symptomen als de gevolgen van evenwichtsaandoeningen. Wist u dat ook het gehoor invloed heeft op het evenwicht? Onbehandeld gehoorverlies kan het evenwicht beïnvloeden, waardoor het risico op verwondingen door vallen verdrievoudigd! Een hoortoestel zorgt voor een beter gehoor dus een betere mentale en fysieke gezondheid en is daarbij een mogelijke hooroplossing bij de Ziekte van Ménière.

Lees meer

Put your money where your ears are

Geld terug van je festivalticket of concertkaartje? 2 tips die je investering waard zijn. Het wegvallen van concerten, voorstellingen en festivals biedt wel de kans het budget -anders besteed aan deze culturele activiteiten- te investeren in je eigen gezondheid én muziek. Laat met een goede hoofdtelefoon en gehoorbescherming je oren voelen hoeveel je van ze houdt. Hier hebben jijzelf en je oren nog jaren plezier en profijt van.

Lees meer

Beurzen & events 2020 | Kennisdeling, de digitale mogelijkheden voor de audicien

In de hoorbranche staat het najaar in het teken van beurzen en scholing. Dit jaar is het net allemaal even anders. Hoewel GAIN betreurt dat live events dit jaar niet door kunnen gaan zoals we gewend zijn, hebben gezondheid en veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Innovatie biedt bovendien voldoende andere mogelijkheden dit jaar. Welke digitale opties biedt de EUHA en behaal ook dit jaar voldoende StAr-punten door op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. 

Lees meer
Deel deze pagina