Nieuws

Nieuwe bestuursleden branchevereniging GAIN

Branchevereniging GAIN stelt met trots haar nieuwe bestuursleden voor en brengt focus aan om een nóg betere bijdrage te leveren aan 100% toegankelijke hoorzorg. Na een periode van vijf jaar heeft Vincent Ostendorf (Sennheiser/Sonova Consumer Hearing The Netherlands) het stokje doorgegeven aan Mirjam Jans (GN) en Marvin Hoogerwerf (Sonova) als nieuwe bestuursleden. Het bestuur bestaat nu uit Kees van der Sluijs, Mark van Dijk, Richard Zoetemelk, Marvin Hoogerwerf en Mirjam Jans, die samen ervaring en expertise uit de branche inbrengen om de missie van GAIN “100% toegankelijke hoorzorg” verder te versterken.

Lees meer

Gehoorschade en versterkte muziek: een oproep tot bewustzijn en actie

In een wereld waarin muziek een onderdeel is van onze sociale interacties, zowel bij concerten als persoonlijk (via oortjes of koptelefoons), wordt het potentieel schadelijke effect op ons gehoor nog weleens over het hoofd gezien. Recentelijk schreef Staatssecretaris Maarten van Ooijen een brief aan de Tweede Kamer waarin hij de groeiende bezorgdheid over gehoorschade aankaart en een plan van aanpak presenteert om dit probleem aan te pakken.

Lees meer

Samen in actie om onbehandeld gehoorverlies terug te dringen

De omvang en impact van onbehandeld gehoorverlies op werk en het dagelijks leven zijn groot. Ook is duidelijk dat de kosten ervan voor de maatschappij hoog zijn. Partijen in de hoorwereld - onder wie Hoormij∙NVVS - stelden gezamenlijk een actieplan op met een aanpak. Het doel? Erover in gesprek gaan met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en onbehandelde slechthorendheid met 20% per jaar terug te dringen. Het vergroten van bewustwording over de gevolgen ervan is een belangrijke factor hierin.

Lees meer

Een blik op de audiologische markt 2022 en 2023

De hoortoestelmarkt is in 2022 met 2% gekrompen ten opzichte van het jaar ervoor. In totaal zijn er vorig jaar 347.875 hoortoestellen verkocht. De markt van hoorhulpmiddelen, gehoorbescherming en ‘hearables’ groeit door. Wat zijn de verwachtingen voor 2023, voor hoortoestellen en andere hooroplossingen?

Lees meer

Met de draagbare TV spraakversterker OSKAR zijn gesprekken op TV beter te volgen voor personen met gehoorproblemen

Met de nieuw op de markt gebrachte draagbare TV spraakversterker OSKAR zijn gesprekken op TV beter te volgen voor personen met gehoorproblemen. Groothandel BB Hearing geeft aan dat met deze versterker dialogen op televisie weer net als vroeger te volgen zijn. Een mooi hulpmiddel voor slechthorenden die thuis hun favoriete films of series beter willen kunnen volgen. Wij vertellen graag meer in dit artikel.

Lees meer
Deel deze pagina