Hoorhulpmiddelen om beter te kunnen telefoneren bij gehoorverlies

Consument
Tips hoortoestellen
Slechthorendheid en gezondheid

Wanneer je gehoor minder wordt, worden dagelijkse activiteiten als telefoneren, muziek luisteren, vergaderen of een gesprek in rumoerig gezelschap volgen vaak een stuk lastiger. Wanneer je hier niets aan doet kan dit uiteindelijk als gevolg hebben dat je in een sociaal isolement raakt. In verbinding met je naasten staan en blijven is voor veel mensen belangrijk. De telefoon is een veelgebruikt middel waarmee we met elkaar verbonden blijven. Om er voor te zorgen dat ook mensen met gehoorverlies kunnen blijven telefoneren, bestaan er diverse hulpmiddelen. Wij vertellen graag meer over deze hoorhulpmiddelen.

Speciale telefoons of in combinatie met hoortoestel
Onze telefoons gebruiken we niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om contact te kunnen leggen wanneer er bijvoorbeeld hulp nodig is bij calamiteiten. Ben je nog niet toe aan een hoortoestel, maar merk je wel dat bellen lastiger wordt? Dan kun je gebruik maken van speciale telefoons die als functie een krachtige versterker en extra luide ringtone hebben.
 
Heb of neem je wel een hoortoestel? Dan kun je dit toestel koppelen aan je telefoon. Dit kan via Bluetooth of via een dect-telefoon (vaak van dezelfde fabrikant als het hoortoestel). Op deze manieren gaat de geluidoverdracht digitaal naar beide oren zodat je het gesprek beter kunt volgen. Naast hoorhulpmiddelen om te kunnen telefoneren zijn er ook andere soorten hoorhulpmiddelen beschikbaar.

Oplossing voor vaste telefonie
In vaste telefoons zit vaak geen Bluetooth. Toch is er ook voor vaste telefonie een oplossing. Zo kun je gebruik maken van een telefoon adapter. Met een telefoonadapter maak je verbinding tussen je telefoonverbinding en je hoortoestel. Via de adapter kun je dus ook vaste telefonie doorsturen via een Bluetooth verbinding.

Een hooroplossing die bij je past
Het kan door het ruime aanbod lastig zijn om een hooroplossing te vinden die bij je past. Wij helpen je graag verder, zo kun je een kijkje nemen naar ons stappenplan die hulp biedt bij het maken van de juiste keuze.