Starkey lanceert Livio Edge AI - de nieuwe generatie hoortoestellen met kunstmatige intelligentie

Consument
Professional
De nieuwste hoortoestellen en innovaties

Vorig jaar introduceerde Starkey de Livio AI, het eerste hoortoestel met kunstmatige intelligentie. Deze is nu door TIME Magazine benoemd tot een van de 100beste uitvindingen van 2019. De Livio AI is een "Healthable" hoortoestel met ingebouwde sensoren. Het werd ontworpen met oog op het verband tussen een gezond gehoor en algehele gezondheid. Het nieuwste hoortoestel van Starkey, de Livio Edge AI, bouwt op deze technologie voort.

Aanpassen aan de omgeving met een tikje
Livio Edge AI bereidt u voor op elke luistersituatie. Met slechts een dubbel tikje op het oor, voert de Edge Modus op basis van kunstmatige intelligente direct een analyse van de hooromgeving uit, maakt het in een fractie van een seconde – en met inzet van álle features van de toestellen - slimme aanpassingen en zorgt het voor optimaal spraakverstaan en comfortabel horen specifiek in dié situatie. Twee tikjes op het oor is voldoende om weer terug te gaan naar het vorige programma.
 
Edge Modus is altijd direct beschikbaar, zelfs zonder dat de smartphone is verbonden met de toestellen. En het werkt in alle situaties. Ineen rustige omgeving zorgt het voor nog meer comfort, in de auto voor het wegfilteren van verkeersgeluid of in een restaurant voor een extra verbetering van het verstaan in spraak en het verlagen van dat specifieke omgevingsgeluid. Livio Edge AI combineert daarmee het beste van beide werelden: een toonaangevend geluidsplatform voor dagelijkse situaties plus de volgende generatie geluidsverwerking voor unieke, uitdagende luisteromgevingen. Geavanceerde, on-demand prestaties dus.
 
Het bedienen van het hoortoestel kan overigens ook door zachtjes commando’s uit te spreken. Natuurlijk zijn de toestellen ook te bedienen met een app op de smartphone of met een losse afstandsbediening.
 
Features

  • Ingebouwde Kunstmatige Intelligentie en sensoren
  • Edge Modus: AI technologie ondersteunt u in lastige luisteromgevingen, gewoon met een klein tikje op uw hoortoestel
  • Een oplaadbaar hoortoestel met persoonlijke pasvorm
  • Comfortabel spraakverstaan in drukke omgevingen terwijl ongewenst geluid wordt onderdrukt.
  • Geen storende feedback, dus geen zoem- of fluittonen
  • Telefoongesprekken helder streamen en muziek beleven zoals het bedoeld is
  • Hoortoestellen via Bluetooth te koppelen met geselecteerde Android of Apple producten

Gezond horen betekent gezond leven
Steeds meer onderzoek toont aan dat een gezond gehoor verband houdt met uw algehele gesteldheid. Mensen die hun gehoorverlies laten behandelen horen niet alleen beter, ook lopen zij minder risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals cognitieve achteruitgang en dementie.

  • Accurate tracking: het oor is de meest effectieve plaats voor het verkrijgen van betrouwbare gegevens over uw lichamelijke gesteldheid.
  • Lichamelijke gezondheid volgen: om gezond te blijven moet u actief blijven. Het bijhouden van stappen en beweging motiveert om door te gaan met deze activiteit of zelfs nog actiever te worden.
  • Mentale gezondheid volgen: een gezond sociaal leven kan stress tegengaan en depressie voorkomen, zodat ook uw hersenen gezonder blijven. Het volgen van hoortoestelgebruik en interactie, kan u aansporen tot meersociale betrokkenheid.
  • Valdetectie en alarmering
    Livio is gemaakt voor onafhankelijkheid. Wanneer u valt, wordt dit gedetecteerd. Vervolgens kan een alarmbericht worden verzonden naar vooraf uitgekozen personen. 

Persoonlijk
De Livio Edge AI is verkrijgbaar in een achter-het-oor (AHO) en een in-het-oor (IHO) toestel.
 
Het in-het-oor hoortoestel lijkt meer op een set Bluetooth-oordoppen dan op een klassiek hoortoestel. Het wordt op maat gemaakt voor uw eigen gehoorgang en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 
Het achter-het-oor hoortoestel is discreet, het exterieur beschermt tegen vocht en is ook verkrijgbaar in meerdere kleuren. 


 
 
Handige apps

  • De geheel vernieuwde Thrive App is te downloaden in Google Play Store of in de Apple App Store. Staat de app al op de smartphone van de gebruiker? Dan wordt deze automatisch geüpdatet. De uitgebreide Starkey Thrive App is te gebruiken met alle typen en techlevels Livio-toestellen. Met deze app kan de gebruiker onder meer het volume en programma’s van de toestellen regelen, accessoires - zoals een TV zender of Remote Microphone - starten of stoppen of het geluidsniveau van accessoires instellen.
  • ThriveCare is een nieuwe feature van Livio Edge AI. Zorgverleners hoeven zich minder ongerust te maken door het eenvoudig automatisch, dagelijks ontvangen van belangrijke informatie. Gebruikers kunnen nu nuttige Thrive App data - zoals fysieke activiteit, hoortoestelgebruik of sociale betrokkenheid - delen met geselecteerde familieleden, vrienden, mantelzorgers of zelfs professionele zorgverleners. Het positioneert het hoortoestel tot het middelpunt van zorgverlening en bewaking van de fysieke en mentale conditie van de gebruiker, nu ook inzichtelijk voor vertrouwde personen.
  • De Balans App vult de valdetectie- en alarmeringsmogelijkheden van Livio AI aan door de gebruiker speciale thuisoefeningen te bieden die zijn ontworpen om de balans, stabiliteit, kracht en loop te verbeteren. De app volgt op de voet de bewegingen van de gebruiker die worden gedetecteerd door sensoren in de hoortoestellen en geeft feedback voor constante verbetering. Op deze manier kan mogelijk een val worden voorkomen.

Starkey Livio Edge AI is vanaf nu leverbaar. Bespreek met uw audicien wat uw budget is, uw leefwijze en hoe actief u bent, om zo het juiste hoortoestel te vinden.

Starkey hoortoestellen bedienen met Smartphone

Er is sinds kort een slimme nieuwe tool waarmee u eenvoudig kunt zien of een smartphone compatibel is met Starkey hoortoestellen. 

Door eenvoudig met de camera van uw smartphone onderstaande QR-code te scannen wordt direct getest of de desbetreffende smartphone compatibel is. U kunt ook op deze link klikken wanneer u vanaf uw smartphone deze pagina bezoekt.

Deze QR-code is ook gedrukt op een kaartje (formaat visitekaartje) en wordt meegestuurd mee met ieder paar hoortoestellen. Zo kunt u in een handomdraai zien of uw smartphone geschikt is voor de uitgebreide Starkey connectiviteit. U behoudt het kaartje en kunt daarmee ook nog op een later moment een andere smartphone checken en eventueel meteen de Thrive-app automatisch downloaden.

 

gerelateerde pagina's: